/Novinky a inšpirácie/Produkty/NOVÉ: Domáce kompostéry Bokashi

NOVÉ: Domáce kompostéry Bokashi

26. 4. 2023

Chcete organický odpad vo Vašej domácnosti využiť na maximum? Radi by ste v byte kompostovali, ale na kompostovanie pomocou dážďoviek si netrúfate? Máme pre Vás novinku! Najnovšie u nás nájdete aj domáce kompostéry Bokashi! Zoznámte sa s ich výhodami!
Domáce kompostéry Bokashi Vám zaistia ekologické kompostovanie kuchynského odpadu priamo u Vás doma. Pomocou tohto malého a kompaktného systému následne ľahko premeníte väčšinu potravinového odpadu (vrátane vareného jedla, mäsa, rýb a syrov) na kompost bohatý na živiny. Navyše bez zápachu a mušiek.
Výstupom kompostéra je následne fermentovaná organická hmota a Bokashi tekutý výluh/čaj – ktorý tvorí výborné prírodné posilňujúce hnojivo.
Fermentovanú organickú hmotu je možné po 2 až 4 týždňoch využiť ako urýchľovač kompostu alebo ho premiešať so zeminou pre zlepšenie kvality pôdy. Po 4 týždňoch už hmotu je možné použiť ako hnojivo.

Nové domáce kompostéry Bokashi:














Pre správny priebeh fermentácie metódou Bokashi odporúčame dokúpiť aj urýchľovaciu kompostovaciu zmes Bokashi, ktorú tvoria zmiešané efektívne mikroorganizmy, voda, cukor a otruby. V angličtine sa Bokashi zmes označuje ako Bokashi mix alebo Bokashi bran, keď slovíčko „bran“ znamená „otruby“, čo vystihuje hlavnú ingredienciu tejto účinnej posýpky.

Predmety, ktoré sa MÔŽU a nemôžu do kompostéra vkladať:

Ako správne kompostovať metódou Bokashi:

  1. Zvyšky potravín vložte do kompostovacej nádoby Bokashi. Veľké časti nakrájajte na menšie kúsky.
  2. Pri každom plnení zasypte ľahkou vrstvou kompostovacej zmesi.
  3. Nádobu po každom plnení vždy dôkladne uzavrite.
  4. Postupne plňte kompostovaciu nádobu zvyškami potravín, kým sa nádoba nenaplní. Vždy zasypte kompostovacou zmesou v prášku a dôkladne uzavrite.
  5. Pravidelne odčerpávajte fermentačnú tekutinu z kompostéra (raz za 3 - 5 dní). Tekutinu môžete použiť ako hnojivo na zalievanie kvetov.
  6. Po naplnení kompostéra nechajte dôkladne uzavretú nádobu 14 dní fermentovať. Nezabúdate pravidelne odčerpávať tekutinu pomocou kohútika.
  7. Takto vytvorený materiál nasypte do vytvorenej jamky v pôde a zasypte zeminou, prípadne pridajte do záhradného kompostu. Materiál sa potom odporúča nechať 4 týždne stáť.
Volajte zadarmo
Po - Pia 7:00 - 17:00
logo

Vybavíme Vašu firmu do 24 hodín

B2B Partner s.r.o.
Šulekova 2
811 06 Bratislava

 

b2bpartner.sk biano.sk

 

© 2010 - 2024 B2B Partner s.r.o. - Všetky práva vyhradené.
Profesionálny e-shop na mierushopsys